De Eenvoud van Aandacht – winactie

4
85

‘De eenvoud van aandacht’ heet het boek. Maar het had beter een titel met luisteren kunnen hebben. Een simpel boekje, zo lijkt het, met een weinig aantrekkelijke voorkant. Het voordeel van deze blog te hebben is dat we boeken opgestuurd krijgen waar we zelf in eerste instantie nooit voor zouden gaan. En ik ben nu eenmaal een titel en voorkant junkie. De tekst op de achterkant maakte het voor mij al interessanter: moeiteloos creatief zijn, flow ervaren, wat voel je en weet je als je luistert?

Toch maar verder lezen dus. En, eerlijk is eerlijk, een boek weggooien vind ik gewoon zonde. Over boeken die ik helemaal niet goed vond schrijf ik nooit. Maar weggooien doe ik het boek dan nog steeds niet; wij hebben hier in het dorp zo’n leuk bibliotheekkastje waar je gewoon boeken kunt achterlaten voor anderen die ze dan mogen hebben of die je na het lezen weer terugbrengt.

Luisteren dus
De introductie van ‘De eenvoud van aandacht’ vind ik maar matig, ik ben niet zo zweverig en mediteren is bijvoorbeeld ook iets wat mij nog nooit is gelukt. Maar gelukkig had ik ook de index gelezen en wist ik dat er meer zou komen. er worden 7 sporen beschreven waarlangs de schrijfster, Cathelijne Esser, je meeneemt. Naar verschillende manieren van luisteren en wat dat je kan brengen.

Tweede spoor
Bijvoorbeeld het tweede spoor: luisteren naar creativiteit. Dat luisteren doe je overigens met alle zintuigen die je hebt en bij voorkeur de focus op eentje tegelijk. Zo kan het luisteren naar een tandartsboor je angst en stress voor wat gaat komen geven. Maar ook je op het idee brengen een nieuw muziekstuk te schrijven, gebaseerd op het monotone gezoem met af en toe een scherp toon.

Illustraties
Door het hele boek staan bovenaan de pagina lijntekeningen, het spoor waarlangs wordt gewandeld. Simpel en prachtig.

Wat is er goed aan ‘De eenvoud van aandacht’?
Natuurlijk ga ik je niet vertellen wat die andere 6 sporen zijn. Dan hoef je immers het boek zelf niet meer te lezen/kopen en dat is ook zonde. Maar als je op zoek bent naar een boek voor een luie stoel met wat verdieping en makkelijk te lezen teksten zonder al te zweverig te worden, zit je met dit boek goed. Favoriet is een van de laatste zinnen in het boek; ‘Wat we zoeken is al beschikbaar’.

Kritiek
Volgens mij was mijn introductie vrij duidelijk wat betreft mijn kritiek en als je op zoek bent naar een puur praktisch boek dan zit je verkeerd. Maar dat hoeft toch ook niet altijd?

En ik heb mij inmiddels voorgenomen wat vaker te luisteren, vooral naar de wereld om mij heen, want mijn drukke leven vol mensen is al druk genoeg.

Het boek ‘De eenvoud van aandacht’ is o.a. te koop bij Bol.com als hardcover EUR 17,50 of als e-book EUR 8,99.

Winactie vraag: Waar luister jij graag naar? Zet het hieronder!

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail waarin we om je adresgegevens vragen. En dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis.

4 REACTIES

  1. Ik luister eigenlijk het liefste naar stilte 😉 Maar als ik een geluid moet noemen, dan luister is graag naar de regen op de ramen! Zo rustgevend vind ik dat.

  2. Ik luister graag naar een mooie stem. Iemand die een boek voorleest, een podcast, een voice-over, een interview. Een stem kan zoveel invloed hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here