Werk aan je Charisma – winactie

1
137

Charisma. Een woord wat bij mij altijd de aandacht trekt en meteen iets ongrijpbaars heeft. Want er zijn geen regels. De een vindt Michele Obama charismatisch en de ander zweert bij Erica Terpstra; grotere contrasten kun je niet bedenken. De schrijfster van het boek ‘Werk aan je Charisma’ heeft een boek geschreven over hoe je jouw charisma kunt vergroten. Dat is handig want het helpt je met leiding geven, dingen voor elkaar krijgen en zorgt ervoor dat mensen naar je luisteren en je volgen. Reden genoeg om te beginnen met lezen.

Lida van Doorn
Is een expert, ze adviseert al meer dan 25 jaar mensen uit het bedrijfsleven en de politiek. En dan voornamelijk op uitstraling. Volgens haar kun je jouw charisma factor vergroten door de manier waarop je jezelf presenteert. Dus hoe je eruit ziet, je houding en hoe je beweegt. Met dit boek geeft ze praktische tips en oefeningen hoe je jouw charisma kunt vergroten.

Wat vind ik goed aan ‘Werk aan je Charisma’?
Het zijn vooral praktische tips over je uiterlijk en hoe je de juiste vormen, structuren en kleuren kunt kiezen voor een optimale impact. Er staan oefeningen in (leuk & vernieuwend idee) zodat je het verschil ook zelf kunt ervaren. Mooi is ook het hoofdstukje over een duurzame garderobe zodat je goed omgaat wat nu blijkt toch geen goede keuze en waar je wel de juiste outfit vandaan kunt halen.

Een aantal tips uit het boek die ik je alvast wil geven:

  • de vormgeving van je kleding moet voor gaan op kleur
  • de situatie bepaalt wat je draagt omdat je doel kan verschillen
  • bewust en objectief kijken is nodig om het meest positieve beeld te creeren dat bij jou past

Kritische punten
Ik denk dat het moeilijk is om geheel zelfstandig goede keuzes te maken. Vooral als kleding echt niet je ding is. Jammer vind ik ook dat het boek vooral het uiterlijke aspect van charisma bespreekt. Ik ken echter ook voorbeelden ken van rampzalig uitziende mensen met een fantastisch charisma; de inhoud telt minstens zo hard mee bij het hebben charisma. Prima boek dus, maar voor mijn gevoel heeft het niet de juiste titel. Natuurlijk helpt de juiste verpakking zeker bij het vergroten van je charisma. Immers; mensen kijken eerst naar het plaatje en luisteren dan pas naar het praatje.

Het boek is o.a. bij Bol.com te koop. Hier vindt je meer informatie over Lida van Doorn.

Winactie vraag: Wie vindt jij een charismatische vrouw? Schrijf jouw antwoord hieronder in de reacties.

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail waarin we om je adresgegevens vragen. En dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here