Elke werkdag een topdag – winactie

1
514

Het boek belooft ‘reken af met je drukte en doe wat er echt toe doet’. Nogal een claim maar wie wil dat nu niet? Het boek ‘Elke werkdag een topdag’ is geschreven door Mirjam Wiersma die een jaar lang met allerlei manieren heeft geëxperimenteerd hoe je van elke dag een topdag kunt maken. Ze heeft het samengevat in een 10 weken experimenten programma zodat jij kunt leren en doen wat zij ook heeft geleerd. Mirjam heeft ook veelgelezen boeken over ‘zakelijk firten’ en ‘je eigen PR’ geschreven.

Waar gaat het over?
De 10 experimenten variëren van manieren om meer energie krijgen tot slimmere keuzes maken en minder werkvertragingen te hebben. Ieder hoofdstuk begint met een aantal acties, daarna een stukje ‘story’ van Mirjam waarin ze verteld hoe het haar is vergaan, gevolgd door een stukje dat zelfreflecterend bedoeld is.

Een paar tips uit het boek

  • doe eens aan ‘grayscaling’ waarbij je je telefoon op grijs zet en daarmee minder gemanipuleerd wordt in je keuzes op je telefoon
  • ga op een smartphone dieet van bijvoorbeeld 3 dagen
  • om je ideale werk te ontdekken zou je eens iets kunnen organiseren voor je familie of bijvoorbeeld je sportvereniging of een goed doel
  • doe aan mindwandering – ga automatische klusjes doen als strijken of stofzuigen dan kunnen je gedachten rustig dwalen

Wat is er goed aan het boek?
Mocht je gewoon alleen de acties willen doen, die zijn gelukkig makkelijk te vinden door de structuur van het boek. Dat geldt ook voor de mogelijkheden om zelfreflectie te doen op jouw acties. Haar eigen verhaal is licht, luchtig en met de nodige zelfspot geschreven.

Kritiek?
Die heb ik eigenlijk weinig; de gele blokken met witte tekst zijn wat slecht leesbaar en persoonlijk ben ik niet zo dol op zelfreflectie dingen. Achterin een korte opsommingen van de acties op rij zou ik fijn hebben gevonden.

Wel/niet kopen?
Ik adviseer je het boek aan te schaffen als je op zoek bent naar goede adviezen om je werk sneller en makkelijker te doen. Er staan genoeg adviezen in om aan de slag te gaan. Het boek is ‘snel’ geschreven waardoor het makkelijk te lezen is. De structuur maakt het makkelijk het 10 weken experiment aan te gaan. Het enthousiasme van de schrijver lijkt mij aansporing genoeg om het ook daadwerkelijk te gaan doen.

Het boek ‘Elke werkdag een topdag’ is o.a. te koop bij Bol.com als paperback EUR 23,50 of als e-book gratis voor Kobo Plus abonnees.

Winactie vraag: Wanneer is een werkdag voor jou een topdag? Schrijf jouw antwoord hieronder in de reacties.

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail waarin we om je adresgegevens vragen. En dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here