Winstgevende Plannen – winactie

4
69

Niet het eerste boek van Femke Hogema en waarschijnlijk ook niet het laatste. Ik ben inmiddels fan na het lezen van haar boek Profit First. Dat boek heeft de financiën van mijn bedrijven een mooie boost gegeven. Daarom ben ik met genoegen begonnen aan Winstgevende Plannen, dat eigenlijk het logische vervolg is. Want plannen maken staat garant voor winst maken. Meer winst meestal, want plannen zorgen voor een goede focus en dat is belangrijk.

Een paar tips uit ‘Winstgevende plannen’
– Denk niet alleen na over waarom je doet wat je doet maar ook waar wil je heen? Wat wil je bereiken?
– Denk na over welk probleem je nu voor je klant oplost en graaf diep wat dat kon wel eens meer zijn dan je denkt
– Maak een 12 weken plan; dat is kort, overzichtelijk & flexibel en daarna maak je er gewoon nog een

Wat is er goed aan Winstgevende Plannen?
Er staat een heel duidelijk plan van aanpak in. Ieder hoofdstuk heeft ook nog actiepunten die je een voor een kunt doen om zo goed voorbereid het volgende hoofdstuk in te gaan. Winstgevende plannen maken is onderdeel van een proces dat je volgens Femke eerst moet doorlopen om tot een juist plan te komen. En daar heeft ze gelijk in; je maakt niet zomaar een winstgevend plan.

Het leest gemakkelijk weg voor ieder niveau lezer en is ook bruikbaar voor iedere MKB’er. Het boek is vooral bedoeld voor kleine ondernemers. Maar het kan geen kwaad om eens terug te gaan naar de basis, ook al heb je een grotere onderneming. Vooral als de markt flink wijzigt.

Een grote plus vind ik dat ze zelfs de moeite heeft genomen om haar persoonlijke ervaringen met het maken van haar eigen plannen erin op te nemen. Dat maakt dat je gelooft dat ze weet waarover ze schrijft. Ze heeft immers zelf ook de stappen doorlopen en weet welke vragen je dan hebt.

Kritiek op Winstgevende Plannen
Ik vind zelf het flinke aantal aanbevelingen vooraan in het boek wat veel, maar dat is dan ook de enige kritiek die ik heb.

Winstgevende Plannen wel/niet kopen?
Het zal je niet verbazen dat ik je aanbevelen kan het boek te kopen. Zeker niet na het lezen van bovenstaande. Ga aan de hand van haar tips lekker ondernemen, ga doen!

Het boek ‘De eenvoud van aandacht’ is o.a. te koop bij Bol.com als paperback EUR 24,99 of als luisterboek EUR 18,99.

Winactie vraag: Welk bedrjf heb jij of welk bedrijf wil je beginnen? Schrijf jouw antwoord hieronder in de reacties.

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail waarin we om je adresgegevens vragen. En dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis.

4 REACTIES

  1. Als financieringsadviseur adviseer ik bedrijven om zich niet alleen zo goed mogelijk voor te bereiden om in aanmerking te komen voor financiering, ik adviseer bedrijven ook om zo winstgevend mogelijk te worden. Hierdoor kunnen de bedrijven een groot deel van hun financieringsbehoefte betalen uit hun eigen winst of is het aantrekken van financiering eenvoudiger vanwege de goede cijfers. De kennis uit dit boek zou dit proces kunnen ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here