Leidinggeven op afstand – winactie

2
67

Op afstand werken. Iets dat juist in deze tijd niet meer zou kunnen maar veelal gewoon moet. Het boek is geschreven voor de Corona crisis maar is ineens weer heel actueel. Zeker omdat het ernaar uitziet dat we voorlopig nog wel met z’n allen vanuit huis werken. En dat zijn we niet gewend. Nou ja, in ieder geval niet in deze mate. Leidinggeven op afstand is ineens een moeten geworden.

Een paar tips/quotes uit het boek

Een paar tips die ik je alvast kan geven uit het boek
– Blijf niet hangen in het afstemmen; maak samen de regels en ga dan beginnen (aanpassen is immers altijd nog mogelijk?)
– Bedenk dat op afstand werken niet voor iedereen even geschikt is
– Zorg voor een eigen leuke, goed ingerichte werkplek met zo min mogelijk afleiding, zeker als het voor langere tijd is

Wat is er goed aan Leidinggeven op Afstand?

Allereerst leest het makkelijk weg. Het is heel praktisch en het geeft goede handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Of, zoals nu veelal het geval zal zijn, wat structuur in ‘het nieuwe normaal’ aan te brengen. En die structuur is volop aanwezig waardoor het meteen ook een heel praktisch boek is. Handig voor nu omdat de stress eraf is van het plotseling thuiswerken en we ook beseffen dat dit nog een tijdje kan duren. Ook realiseren veel bedrijven dat, ook als het niet meer nodig is, veel werk ook vanuit huis kan met alle voordelen ervan voor beide partijen (minder files, geen reistijd, efficiënter werken, meer zelfstandigheid, meer eigen indeling).
Het boek geeft een goed beeld op hoe je makkelijker en beter kunt leidinggeven op afstand: tips voor jouw werknemers en voor jezelf (want niet iedereen kan een team op afstand leidinggeven).

Kritiek op Leidinggeven op Afstand

Het is niet heel aantrekkelijk vormgegeven en de tips, die heel praktisch zijn, hadden ook wel wat handiger erin kunnen staan zodat je na het lezen het boekje makkelijk weer kunt oppakken en die tips makkelijker terug kunt vinden

Leidinggeven op Afstand wel/niet kopen?

Ik raad je aan het boek aan te schaffen vanwege de zeer praktische tips en het feit dat we nog voor lange tijd vanuit huis zullen werken. Google kondigde al eerder aan dat zij tot 1-1-2021 vanuit huis zullen blijven werken. Ook denk ik dat we, na de crisis, nog steeds heel veel vanuit huis zullen werken, meer dan ooit tevoren. Dus stuur jij een team aan of ben je van plan om je business uit te breiden met ‘verder weg’ locaties, dan is dit een handig boekje.

Het boek ‘Leidinggeven op afstand’ is o.a. te koop bij Bol.com als paperback EUR 23,50 of als Eboek EUR 23,50 en bij Kobo Plus abonnement is het gratis.

Winactie vraag: Wat vind jij leuk aan vanuit huis werken? Schrijf jouw antwoord hieronder in de reacties.

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail waarin we om je adresgegevens vragen. En dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis.

2 REACTIES

  1. dat ik mijn niet hoef te haasten in de ochtend,en mijn eigen koffie kan drinken,verder niet want ik mis mijn collegas wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here