Mega Mei winactie: iedere dag een boek!

0
319

Hier op de redactie hebben we een flinke stapel boeken van vrouwelijke auteurs staan. Daarom hieronder een lijst van boeken die je kunt winnen. Allemaal gelezen en vaak ook al over geblogd. Maar die stapel staat ook flink in de weg. Daarom deze mega mei-actie. Je kunt iedere dag proberen een van die boeken te winnen. En heb je een paar dagen gemist? Geen probleem! Je kunt tot eind mei proberen te winnen.

Hoe doe ik mee met de boeken winactie?

Hieronder zetten we de lijst van boeken met een korte beschrijving. Zie je een boek dat je leuk vindt? Klik dan op de link die eronder staat en je gaat naar de blogpost over het boek. Meedoen is simpel: laat onderaan de boekreview je antwoord op de vraag achter. Aan het einde van mei selecteren we de winnaars (nou ja, dat doen ook vaak de schrijvers van de boeken, extra leuk toch?). Ben je de winnaar? dan sturen we je een prive-berichtje en daarna sturen we het boek naar je op.

Alle boeken die je kunt winnen op een rij (deze lijst wordt iedere dag aangevuld):

Leidinggeven op afstand – persoonlijke ontwikkeling

Steeds meer mensen werken niet meer bij jou op kantoor. Ze werken thuis, mobiel of vanuit hun vakantiehuis. Je wilt graag met ze overleggen over lopende projecten en informeel met ze kletsen om een band met ze op te bouwen, maar hoe doe je dat op afstand? Gonny Vink laat zien hoe je met je mensen kunt samenwerken, ongeacht de afstand. Lees hoe je een team maakt van een groep medewerkers die elkaar zelden tot nooit ziet, hoe je praktische informatie uitwisselt en heldere werkafspraken maakt. Een onmisbare handleiding voor leidinggevenden die hun externe medewerkers actief willen blijven begeleiden.

Klik hier om het boek te winnen.

Winstgevende Plannen – ondernemerschap

Ondernemerschap draagt de belofte van vrijheid in zich. Vrijheid om je eigen tijd in te delen, je eigen klanten te kiezen en je eigen geld te verdienen. Maar die vrijheid blijkt voor veel ondernemers onbereikbaar. Ze moeten te hard werken voor te weinig geld en winst is op zijn best een restje. Ondernemers richten zich op dat waar ze goed in zijn en hopen dat de winst vanzelf volgt. Maar dat is zelden het geval. Bestsellerauteur Femke Hogema toont je hoe je met haar bewezen methode in 7 stappen je plannen winstgevend kunt realiseren.

Klik hier om het boek te winnen.

Van dromen naar doen – persoonlijke ontwikkeling

Waar je ook van droomt, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: gelukkig zijn. Maar wat geluk voor jou betekent, is heel persoonlijk. En juist dat wil Petra van Dreumel je graag helpen ontdekken. In Van dromen naar doen stimuleert ze je om veertig dagen lang met jezelf en je dromen aan de slag te gaan. Ze combineert laagdrempelige inzichten en toegankelijke oefeningen met prachtige inspirerende illustraties waardoor je inzicht krijgt in dat wat je écht wilt.

Klik hier om het boek te winnen.

Vijftig tinten hees – persoonlijke ontwikkeling

Bij The Voice of Holland zien we hoe deelnemers in een split second worden beoordeeld. Soms raakt een stem ons, soms niet. Ook onze spreekstem wordt binnen één seconde beoordeeld, bijvoorbeeld op betrouwbaarheid en sympathie. Je stem is daarmee een belangrijk instrument om te overtuigen en beïnvloeden, of het nu gaat om de aansturing van een team, de pitch voor een project of de manier waarop je jezelf tijdens een (sollicitatie)gesprek profileert. In ‘Vijftig Tinten Hees’ vertelt Debby Mureau hoe je jouw stem zo professioneel, aantrekkelijk én gezond mogelijk kunt gebruiken.

Klik hier om het boek te winnen.

Het Kwaad – de pychologie van onze duistere kant – non-fictie

Waarom is de mens slecht? Bestsellerauteur en forensisch psycholoog Julia Shaw onderzoekt alles wat je altijd al wilde weten over de donkerste krochten van onze psyche, maar nooit durfde te vragen. Met dubieuze dilemma’s als ‘Zou ik baby Hitler doden?’ en ‘Waarom wil ik mijn partner vermoorden?’ neemt Julia Shaw ons mee in de intrigerende wereld van de criminele psychologie. Zij werpt nieuw licht op het fenomeen kwaad, en zoekt én vindt het niet alleen in het brein van de massamoordenaar, maar in ieder van ons.

Klik hier om het boek te winnen.

Elke werkdag een topdag – persoonlijke ontwikkeling

Ben je ook zo druk? Kom je niet toe aan wat je echt wilt doen? Dan is het tijd om de regie te pakken: reken af met de drukte en creëer ruimte in je hoofd. Doe wat er echt toe doet, zodat je werkdag je voortaan een goed gevoel oplevert. Mirjam Wiersma, bekend van Zakelijk flirten, testte een jaar lang technieken om meer uit je werkdag te halen. Wat werkt echt? In dit boek deelt ze haar ervaringen, geeft ze het ultieme overzicht in de enorme hoeveelheid onderzoek en adviezen én biedt ze een uniek tien- wekenprogramma.

Klik hier om het boek te winnen.

Het Internet is Stuk – non-fictie

De begintijd van het internet was veelbelovend. Internetpioniers als Marleen Stikker hielpen het medium publiek toegankelijk te maken en vorm te geven vanuit democratische waarden. Maar de techreuzen wisten onze digitale omgeving volledig over te nemen en daarmee zelfs onze democratie en onze identiteit aan te tasten. We zijn onze digitale soevereiniteit kwijtgeraakt. We worden afgeluisterd, gestuurd, gevolgd, geleefd, en dat hebben we zelf laten gebeuren. In Het internet is stuk onderzoekt Marleen Stikker wat er misging en hoe we die digitale soevereiniteit kunnen terugwinnen door de mens en niet de economie centraal te stellen, onze data te beschermen, en onze technologieën te doorgronden. Geschikt voor a-technische lezers 😉

Klik hier om het boek te winnen.

Werk aan je charisma – persoonlijke ontwikkeling

Jouw uitstraling is een bijzonder belangrijk aspect in je communicatie. De manier waarop je jezelf presenteert, bepaalt hoe de ander jou ervaart. Het heeft grote invloed op de interactie en is cruciaal voor hoe men je boodschap waardeert en interpreteert. Het plaatje kleurt het praatje. Zijn die niet met elkaar in overeenstemming? Dan ontstaat er vroeg of laat ruis in de communicatie en dat heeft invloed op je persoonlijke effectiviteit.

Klik hier om het boek te winnen.

Nee heb je – fictie

Een sabbatical op Bali pakt voor workaholic Bobbie heel anders uit dan verwacht. Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Klik hier om het boek te winnen.

De eenvoud van aandacht – persoonlijke ontwikkeling

Moeiteloos creatief zijn, flow ervaren, ook in relaties, gehoord worden, je hartkompas kunnen lezen, gemakkelijk putten uit innerlijke wijsheid, je weg vinden – zomaar wat universele behoeftes die we dagelijks willen vervullen. Door in alle eenvoud verfijnder te luisteren naar onszelf, anderen, onze leefomgeving en de natuur, krijgen we er toegang toe.

Klik hier om het boek te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here